MFF I EUROPA

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Mötet de två lagen emellan i Malmö slutade 0-2. Den här gången måste MFF spela minst oavgjort för att Europaspelet ska fortsätta i februari. Malmö FF har under säsongen ställts inför många tuffa utmaningar och tagit sig förbi flera av dem – men det här ser ut att bli den största av dem alla.

– Det finns alltid en chans. När matchen börjar står det 0-0. Men vi känner till svårigheterna. Vi förbereder oss för att skaffa poängen vi behöver, säger Åge Hareide.

Det fanns också länge liv i matchen i Malmö. Bortalaget utökade dock till 0-2 i slutminuterna och Åge Hareide är både nöjd och mindre nöjd när han tänker tillbaka på matchen.

– Spelarna gör ett bra jobb mot Real Madrid hemma även om jag inte är helt nöjd med inställningen till matchen. Det blev lite för mycket att stora Real Madrid kom på besök. Små fel gör att de kan göra mål. Matchen är ganska bra. Men skillnaden ligger i nivåskillnad på enskilda spelare. De är här för att de har extrema kvaliteter. Det är viktigt för oss att vara bra organisatoriskt och jobba för varandra.

Om MFF säkrar en poäng står hoppet till att Paris Saint-Germain slår Shakhtar Donetsk. I så fall kommer Malmö FF på en tredjeplats vilket betyder spel i Europa Leagues slutspel. Åge Hareide som lämnar tränarjobbet i Malmö efter säsongen lovar att komma tillbaka om det blir så.

– Klarar vi det ska jag ställa mig i klacken och heja på laget. Det är det vi går för och vi ska tro på det. Även om det ser omöjligt ut. Tror vi inte på det kan vi lika gärna sluta med fotbollen.

Åge Hareide och resten av laget kan också känna ett starkt stöd i ryggen. Omkring 3500 MFF-supportrar väntas vara på plats på Santiago Bernabéu. Anton Tinnerholm vill ge supportrarna något tillbaka.

– Vi har sett att det har en väldigt stor påverkan på oss spelare. Vi har haft en otrolig stämning i år. Det är vi tillsammans som fört Malmö till Champions League två år i rad. Man vill så klart avsluta på ett bra sätt för Åge men också ge något till bortaföljet.

Real Madrid – Malmö FF
Estadio Santiago Bernabéu
Tisdag 8 december kl. 20:45

Matchen visas på TV3.

Trupp kommer matchdagen

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer

Berget: ”Vi norrmän trivs i kylan”

Jo Inge Berget känner att förutsättningarna är på plats inför kvällens match mot Paris Saint-Germain.

Läs mer

Lewicki: "Har mycket att vinna"

Efter att ha hjälp Sverige till EM kommer Oscar Lewicki hem till Malmö för att ta Malmö FF vidare ut i Europa. Onsdagens match mot Paris Saint-Germain kan bli avgörande och Lewicki känner att allt är möjligt.

Läs mer

Inför MFF - Paris Saint-Germain

I årets sista hemmamatch i Champions League kommer Paris Saint-Germain på besök. För Malmö FF är siktet inställt på att ta poäng och därmed ha goda möjligheter att nå slutspel i Europa League i februari.

Läs mer

YL: Inför MFF - Paris Saint-Germain

Första förlusten i årets UEFA Youth League kom i den senaste matchen borta mot Shakhtar Donetsk. Nu ska MFF:s U19-lag möta gruppledarna Paris Saint-Germain för att ta viktiga poäng i en jämn grupp.

Läs mer

Förlust och mörker i Lviv

Huvudskada, utvisning och fyra baklängesmål blev resultatet av tisdagens match mot Shakhtar Donetsk. Efter 0-4 i Lviv krävs det poäng mot PSG eller Real Madrid för att MFF ska ha chans till avancemang.

Läs mer

YL: Brorsson: "Vi förtjänade poäng

MFF U19 förlorade med 3-1 borta mot Shakhtar Donetsk i UEFA Youth League – lagets första förlust i turneringen. Lagkapten Franz Brorsson osade av besvikelse när han med bestämda kliv lämnade planen på Medyk Stadium i Morshyn, Ukraina.

Läs mer

Árnason: "Härdsmälta"

Mittbacken Kári Árnason fick se det röda kortet i slutminuterna av förlustmatchen mot Shakhtar Donetsk. Efteråt var han besviken över både matchen och sin utvisning.

Läs mer

Rodic: "Fin atmosfär i omklädningsrummet"

Måndag eftermiddag och MFF hade nyss landat i Lviv. Vladimir Rodic kånkade på väskor i hotellobbyn och var glad att vara på plats inför den viktiga bortareturen mot Shakhtar Donetsk.

Läs mer

YL: Förlustnollan sprack i Morshyn

MFF förlorade med 3-1 borta mot Shakhtar Donetsk i UEFA Youth League.

Läs mer

Inför Shakhtar Donetsk - Malmö FF

Malmö FF har rest till Lviv för att ta sig an returmötet mot Shakhtar Donetsk i UEFA Champions Leagues gruppspel. En vinst i matchen garanterar minst fortsatt spel i Europa Leagues slutspel senare i vinter.

Läs mer

YL: Inför Shakhtar Donetsk - MFF

Tre matcher in i UEFA Youth League är Malmö FF U19 fortfarande obesegrade. Efter en målrik hemmamatch ställs man nu mot fjolårsfinalisterna på bortaplan.

Läs mer