MFF I EUROPA

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Matchen på Malmö IP var den sista Youth League-kampen på hemmaplan för året. MFF ställde officiellt upp i en 4-4-2-formation men i realiteten var det snarare 4-5-1 med Samuel Adrian som tillbakadragen defensiv mittfältare. Det skulle ganska snart visa sig att det inte räckte för att stoppa Paris Saint-Germains skickliga offensiv men matchens första målchans var Malmös.

Teddy Bergqvist hamnade i löpduell med mittbacken Felix Eboa Eboa som halkade i det blöta konstgräset. Bergqvist väntade ut målvakten och var på väg att lägga bollen i mål men skottet blockerades av en försvarare som hunnit positionera sig i vägen.

I den efterföljande situationen gjorde istället Paris Saint-Germain mål. Yakou Meité fick bollen i straffområdets ytterkant och skruvade in den vid Marko Johanssons högra stolpe. 0-1 efter elva minuters spel.

Sju minuter senare stod det 0-2 på resultattavlorna. Roli Pereira De Sa fick upp farten och visade prov på teknisk skicklighet när han dribblade av flera MFF-spelare och distinkt sköt bollen i mål. Trean kunde ha kommit i den 30:e minuten när den offensiva högerbacken Alec Georgen plötsligt kom fri. Marko Johansson kom ut och skar av vinklarna och avslutet gick ovanför.

Sista kvarten av första halvlek började Malmö FF så sakta komma in mer i spelet. Erik Andersson slog en magnifik passning som friställde Oliver Stojanovic-Fredin. Paris målvakt Rémy Descamps stod dock för ett snabbt ingripande och blockerade skottet med bröstet.

Till den andra halvleken sänkte sig mörkret över Malmö IP men för MFF såg det ljusare ut. Isak Redzic byttes in och bildade anfallspar med Teddy Bergqvist och i 4-4-2 blev det lättare att behålla bollen inom laget. Chanser uppstod till följd.

Tidigt i den andra halvleken slog Erik Andersson en frispark som snyggt skruvade sig över muren ner mot högra stolproten. Rémy Descamps hann dit och kunde rädda. Målvakten stod för ännu ett bra ingripande kort därpå när Teddy Bergqvist vackert plockade med sig en boll med bröstet och kom fri. Avslutet gick hårt längs marken men Descamps fick en touch på bollen som gick ut till hörna.

Målvakten gjorde dock en missbedömning i den 72:a minuten när han kom ut snett och släppte förbi sig en boll som gick till nyss inbytte Granit Stagova. Tyvärr hann försvaret ställa upp sig i skydd för det öppna målet och skottet gick över.

Med tio minuter kvar byttes Emin Karaman in och laget gick över till 4-3-3 i jakten på utjämning. Dessvärre lyckades man aldrig skapa de riktigt heta chanserna. På övertid sprang Odsonne Edouard sig fri och gjorde behärskat 0-3 till bortalaget. Därefter blåste domaren av matchen.

Eftersom Real Madrid slog Shakhtar Donetsk med 6-2 i omgångens andra match har MFF inte längre chans att nå andraplatsen och vidare avancemang. Tränare Anders Palmér var ändå stolt över vad man åstadkommit i årets Youth League hittills.

– Vi fick en fantastiskt bra start med de två första matcherna och då började förhoppningarna höjas lite. Det är ett stort steg framåt jämfört med förra året. Paris är bättre idag. De har ett helt annat bolltempo. Det skiljer lite på den här nivån, så är det. Men om vi hade gjort 1-0 i läget innan de gjorde det så hade det kanske blivit annorlunda.

Mål:
Malmö FF:
Paris Saint-Germain: Yakou Meité, Roli Pereira De Sa, Odsonne Edouard

Varningar:
Malmö FF: Johan Brannefalk
Paris Saint-Germain: Fodé Toure, Abadoulaye Konaté

Laguppställning:

Marko Johansson

Johan Brannefalk, Mattias Andersson, Hugo Andersson, Truls Verngren

Oliver Stojanovic-Fredin (79’ Emin Karaman), Erik Andersson, Samuel Adrian (63’ Granit Stagova), Onur Körhan (46’ Isak Redzic)

Mattias Svanberg, Teddy Bergqvist

Ersättare:

Jakob Tånnander, Aron Már Brynjarsson, Isak Redzic, Emin Karaman, Victor Kristiansson, Anton Kralj

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Berget: ”Vi norrmän trivs i kylan”

Jo Inge Berget känner att förutsättningarna är på plats inför kvällens match mot Paris Saint-Germain.

Läs mer