MFF I EUROPA

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Redan efter tio minuter hamnade Teddy Bergqvist i löpduell med mittbacken Felix Eboa Eboa som halkade i det blöta konstgräset. Bergqvist tog sig runt målvakten och var på väg att lägga bollen i mål men skottet blockerades av en försvarare som hunnit positionera sig i vägen.

– Jag blev lite chockad när jag fick läget. Jag tänker att jag ska dra till direkt. Sen får jag andra tankar. Jag vill runda målvakten för han kom ut jättesnabbt. När jag gör det glider bollen iväg och sen hinner försvararna dit, säger Teddy Bergqvist.

I andra halvlek fick han återigen ett nytt fint läge när han kom fri på vänsterkanten och levererade ett hårt och lågt avslut som bortamålvakten på något sätt lyckades styra undan.

– Det är en bra räddning. Han hinner stänga till. Det hade kanske gått in i seriespelet men inte här.

Matchen slutade 0-3 och eftersom Real Madrid vann parallellt har MFF inte möjlighet att gå vidare till slutspel. Men Teddy Bergqvist är ändå stolt över prestationen i årets turnering.

– Vi visste vi hade en tuff grupp och att det skulle bli svårt att gå vidare. I andra halvlek krigar vi upp oss och gör så gott vi kan. Men det räcker inte och så är det ibland. Paris har ett mycket bra lag.

– Spelmässigt har vi varit i underläge i de allra flesta matcherna. Men vi har gjort fler mål än vad vi hade räknat med. Det är rätt bra. Vi tar med oss att vi har förbättrat oss offensivt men även krigat på bra defensivt, säger Teddy Bergqvist.

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer

Berget: ”Vi norrmän trivs i kylan”

Jo Inge Berget känner att förutsättningarna är på plats inför kvällens match mot Paris Saint-Germain.

Läs mer