MFF I EUROPA

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Det var i den 22:a minuten vid ställning 0-2 som Jo Inge Berget blev serverad en boll av Markus Rosenberg och fintade bort sin försvarare. Många var nog på väg att räkna in mål för Malmö FF men PSG-målvakten Kevin Trapp räddade.

– Jag vänder upp och drar deras sista man och har egentligen bara keepern kvar att slå. Jag försökte att skjuta bollen i mål men han når den. Det är tråkigt att den inte går in och det är inte bra av mig att inte sätta den. Vi hade behövt ett mål då, säger Jo Inge Berget.

Spelarna gick till paus med ett tvåmålsunderläge men någonstans fanns det fortfarande en gnutta hopp. Det släcktes dock när Zlatan Ibrahimovic gjorde 0-3 tidigt i andra halvlek.

– Vi kände att vi hade gjort en okej halvlek. Vi kom till chanser. Så vi sa att vi skulle fortsätta så och sätta chanserna den gången. Men så får vi ett mål i trynet direkt. Det blir svårt då.

Matchen slutade till sist 0-5, vilket är den största hemmaförlusten för Malmö FF på många år.

– Det är inte kul att förlora med 0-5. Vi har några stora chanser men skillnaden mellan PSG och MFF är att de klarar av att göra mål på chanserna.

Finns det något vi kan ta med oss till Madrid?

– Ja, det tycker jag. Även om det blir 0-5 är vi bra på att hålla i bollen och vi skapar en del chanser. Det gjorde vi inte mot Paris sist och det måste vi ta med oss. Men vi får inte bli för naiva heller för vi ser hur lätt det är att vi blir straffade.

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer

Berget: ”Vi norrmän trivs i kylan”

Jo Inge Berget känner att förutsättningarna är på plats inför kvällens match mot Paris Saint-Germain.

Läs mer