MFF I EUROPA

Berget: ”Vi norrmän trivs i kylan”

Jo Inge Berget känner att förutsättningarna är på plats inför kvällens match mot Paris Saint-Germain.

De senaste dagarna har Malmö bjudit på frost, snö och nu ett klassiskt malmöitiskt vinterväder med kyligt regn och isande vindar som letar sig in genom den tätaste vindjacka. Om man kommer söderifrån känns det nog ganska ogästvänligt. Men Jo Inge Berget njuter av väderomslaget.

– Jag känner mig pigg. Det har börjat bli kallt och då trivs vi norrmän.

Hur stor fördel vädret blir återstår att se. Oavsett måste vi tro på uppgiften, menar Jo Inge Berget.

– Det är ett väldigt bra lag som kommer på besök. Men vi vet att vi har slagit bra lag här tidigare. Det är viktigt att lägga undan respekten. Vi ska tro på oss själva.

Ett starkt självförtroende måste kombineras med hårt arbete och det är något av Jo Inge Bergets paradgren. Om man tittar på löpstatistiken från matchen i Paris ser man att han lade 11 638 meter bakom sig – mest av alla i MFF.

– Vi vet att vi måste springa mer och kämpa hårdare än det andra laget för att ta poäng. Om de springer mer än oss kommer vi inte klara det. Vi måste vinna över dem på det vi kan matcha dem i.

Vad lärde du dig annars från den första matchen mot Paris Saint-Germain?

– Att det fanns chanser även om vi inte utnyttjade dem så bra. Det är möjligt att spela fotboll mot dem.

Det är årets sista hemmamatch i Champions League. Hur känns det?

– Vi gläder oss. Det är kul att spela Champions League. Vi vet att vi har publiken bakom oss och att det kommer att bli ett stort tryck. Det blir en stormatch och jag hoppas att vi kan bjuda upp till dans.

Och att vi fixar fortsatt spel i Europa League?

– Ja, vi får satsa på det. Jag tror att det går. Det hade smakat gott med en poäng hemma mot Paris.

Nyheter

Nytt

Truppen till dubbelmötet med FK Vardar

Malmö FF har skickat in sin officiella trupplista till UEFA till dubbelmötet med FK Vardar som spelas den 12 juli och 18 juli.

Läs mer

Storförlust avslutade årets Europaspel

Efter 8-0 borta mot Real Madrid är årets deltagande i europeiska turneringar över. När hemmalaget växlade upp tempot klarade inte Malmö FF stå emot.

Läs mer

YL: Förlust men värdefulla lärdomar i sista matchen

Real Madrid vann med 3-0 i årets sista match i UEFA Youth League. Men Malmö FF kom trea i gruppen på fem poäng och för Anders Palmér och resten av tränarstaben har årets turnering bjudit på en mängd lärdomar.

Läs mer

YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Läs mer

Inför Real Madrid – Malmö FF

Det är dags för årets sista match och för motståndet står Real Madrid. Malmö FF måste ta poäng för att kunna nå Champions League-gruppens tredjeplats och därmed säkra vidare spel i Europa League.

Läs mer

YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Läs mer

Tungt fall i sista hemmamatchen

Trots en stundtals stark förstahalvlek från MFF visade Paris Saint-Germain klass i de avgörande lägena. Slutresultatet 0-5 blev ett tufft bakslag som försämrade Malmös chanser att gå vidare i Europaspelet.

Läs mer

Berget: "Finns saker att ta med oss till Madrid"

Jo Inge Berget var en hårsmån från att göra ett viktigt reduceringsmål. Istället fick han se MFF förlora stort hemma mot Paris Saint-Germain. Ändå tar han med sig ljusglimtar från matchen.

Läs mer

YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Läs mer

Youth League: Första hemmaförlusten

Malmö FF U19 förlorade hemma på Malmö IP för första gången i årets Youth League. Tyvärr betyder 0-3 mot Paris Saint-Germain också att man inte har chans till vidare avancemang i turneringen.

Läs mer